Contextuele Berichten

Sinds 1995 is Contextuele Berichten het vaktijdschrift voor het contextueel pastoraat. Het blad verschijnt viermaal per jaar. Aan de hand van concrete thema's in het persoonlijke leven, in de wereld van de pastorale praktijk, maar soms ook in maatschappelijk en politiek verband krijgen de contextuele begrippen in Contextuele Berichten diepte en kleur. Vooral voor hen die de opleiding volgen of gevolgd hebben is het blad een goed middel om contextuele theorie en pastorale praktijk met elkaar te blijven verbinden. Typisch contextuele begrippen als loyaliteit, legaat, parentificatie, balans van geven en nemen, meerzijdig gerichte partijdigheid, roulerende rekening en ontschuldigen, komen regelmatig in de artikelen aan de orde. Daarnaast wordt gezocht naar verbindingen tussen het contextuele gedachtegoed en bijbels-theologische bezinning..

Elk nummer begint met de rubriek Opnieuw aangesproken, verzorgd door Annette Melzer en Kees Bregman, waarin zij de relevante contextuele begrippen verbinden met het thema. Vaste rubrieken zijn eveneens de Column van Neely Kok en Contextueel Gezien van Inge Hoek.

Inhoudsopgave verschenen jaargangen

De inhoud van de verschenen jaargangen van Contextuele Berichten vindt u hier:

Inhoudsopgave juli 2018

Redactie

De redactie bestaat uit Wessel Westerveld (eindredactie), Helmer le Cointre, José de Groot, Mendie Hofma, Neely Kok, Annette Melzer, Ko Sent, Ilse Siebesma, David van Veen en Judith van der Werf.

Redactiesecretariaat, administratie en abonnementen: Ineke Breugem, Galjoot 1, 3123 BE Schiedam, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Contextuele Berichten wordt uitgegeven door Narratio te Gorinchem; een abonnement kost € 30,00 per jaar.

Laatste nummer: Contextuele Berichten Zomer 2018, Spullen

Spullen en nog wat dingen..... Een nummer over spullern. Wat doen spullen eigenlijk? Wat moet je ermee? Voor wie moet je er wat mee? Welke dynamiek dragen spullen in zich? Vaak hebben spullen 'een verhaal'; welke dialoog zetten ze in beweging? Of zijn het in wezen toch monologen?

Van die dingen dus.

Het is een wat zoekend nummer geworden, enigzins anekdotisch - bijna als een 'rommelmarkt'. Maar ja, daar zit ook vaak wel weer wat moois tussen....